You are here

Novi Studio Present sajt

Došao je red da se i mi ponovimo, da i Studio Present dobije novo online ruho :)

Zbog brzine i dinamike promena u našem radnom okruženju, u prethodnom periodu smo pomalo zapostavili svoje online prisustvo. A to je u našoj branši, priznajemo, veliki propust.

Prema tome, krajnje je vreme da Vam predstavimo novi www.studiopresent.com.

Pre izrade sajta smo se osvrnuli na ranija istraživanja, koje je naš marketing tim sprovodio kako za sopstvene potrebe tako i za potrebe naših klijenata.

Odabir domena

Trebalo je pre svega odabrati primarni domen. Na domaćem tržištu dugi niz godina funkcioniše naš sajt na domenu www.webdizajn.co.rs. Naime kada smo počinjali sa radom, a naše ime nije bilo poznato gotovo nikome, smatrali smo da je za domaće trižšte kombinacija ključne reči koja je najznačajnija za naše poslovanje i nacionalnog domena najbolje rešenje.

Na strano tržište smo odmah nastupili pod domenom www.studiopresent.com

10 godina kasnije Studio Present postalo je ime koje se često čuje na domaćem IT tržištu, stoga samo se odlučili da je vreme da stanemo iza svog brenda koji smo godinama vredno gradili. Tako je www.studiopresent.com postao jedinstven za sva tržišta, a domene smo prilagodili tržištima i jezicima na kojima nastupamo, .rs i .hu za srpsko i mađarsko i .com za globalno tržište.

Izgled i sadržaj sajta

Glavne smernice u odlučivanju o izgledu sajta, pored globalnih trendova bili su rezultati praćenja ponašanja korisnika na našem starom sajtu kroz Google Analytics-a ali i direktno mišljenje naših klijenata o tome šta ih je najviše privuklo.

Želeli smo da kreiramo novi logo ali nam je bilo izuzetno teško oprostiti se od dizajna koji je toliko godina sa nama. Zato smo se na kraju ipak odlučili za redizajn i tako kreirali “novi stari logo”. Kako je tekao redizajn našeg logo-a možete pročitati ovde.

Kod izgleda sajta odlučili smo se za minimalistički dizajn, sa kratkim i jasnim porukama, kroz koje smo se trudili da ostavimo pozitivan utisak ali i jasno poručimo šta je ono što nudimo.

Naše usluge ukratko smo prikazali kroz full page slider koristeći fullPage.js. Na isti način smo ukratko prikazali najreprezentativnije primere iz svog portfolia.

Nismo zapostavili ni svoj najvredniji marketing kanal - preporuke naših klijenata.

Kako bismo široj zajednici dočarali našu zaista jedinstvenu organizaciju, dizajnerski tim pobrinuo se za slikoviti infografik a svaki korisnik može da upozna naš tim kroz kratko predstavljanje uz fotografiju.

Naime pre nekoliko godina pomislili smo na mogućnost da klijenti jednu IT firmu doživljavaju kao jedno suviše strogo i “zategnuto” okruženje i želeli smo da razbijemo taj stereotip. Prikazali smo naš tim kroz fotografije.

I upravo fotografija je ono na šta su nam klijenti skrenuli pažnju prilikom anketiranja kao jednu od presudnih stvari za pozitivan prvi utisak. Podelili su sa nama činjenicu da su se zbog prethodno pregledanih fotografija, dolaskom u naše kancelarije osećali ugodnije, kao da su u već poznatom okruženju, među poznatim ljudima.

Gde god smo mogli, za fotografije smo koristili .svg format. Ne treba pominjati da je sajt prilagođen mobilnim i tablet uređajima. Koristeći .svg fotografije izbegli smo mogućnost vidljivosti piksela na velikim rezolucijama i fotografije na nabolji način prilagodili svim ekranima.

Korišten je twig template sistem, scss za pisanje css-a, gulp i browserSync za frontend development okruženje.

Development

Možda najvredniji resurs naše organizacije su developeri za razvoj sajta na Drupal platformi. Zato je novi Drupal 8 u našoj organizaciji dočekan sa radošću i nestrpljenjem i upravo na njemu je razvijen naš novi sajt.

Kao dugogodišnji član Drupal zajednice koji je dao značajan doprinos u razvoju brojnih modula, Studio Present je ove godine dobio i zvanično priznanje.

U skladu sa time, ponovo smo dali svoj doprinos zajednici kroz razvoj Behance API module za povezivanje našeg dosadašnjeg rada u jedinstven portfolio.

Kao što vidite, u razvoj novog sajta bio je uključen ceo Studio Present tim. Svako je dao doprinos iz svog domena posla.

Predstvaljamo vam novi www.studiopresent.com. Nadamo se da će vam se dopasti!